Indian Motorcycle Forum banner

Cena Scout 60 w Australii!!!

6.4K views 35 replies 19 participants last post by  ChrisC  
#1 ·
Cześć wszystkim.

Byłem podekscytowany, widząc Scout 60 jako produkt i wygląda dobrze. Zadowoliła mnie również obniżka ceny Scout 60 w USA, ponieważ jest to obniżka ceny o 2000 USD, co robi różnicę i tutaj również miałoby to zastosowanie. 8999 USD to równowartość nieco poniżej 12 500 AUD. Dodanie trochę za wysyłkę sprawia, że ​​rower ma dobrą cenę? Czy nie?

To, co zrobili dobrzy ludzie z Indian/Polaris tutaj w Oz, to podniesienie ceny 1133cc Scout z 17 995 $ gotowych do jazdy do 19 995 $ gotowych do jazdy i uczynienie Scout 60 17 995 $ gotowych do jazdy.

No dalej Indian/Polaris. Tak, wiem, że jesteśmy trochę dalej, ale to wkurza.

Myślałem, że poważnie myślisz o uczynieniu Scout 60 konkurentem dla Harley 883 lub Yamaha Bolt tutaj w Oz, ale Harley sprzedaje się za mniej niż 15 000 $ gotowy do jazdy, a Bolt Rspec za 13 500 $ gotowy do jazdy. Tak, wiem, że to nie jest duży rynek, ale uzyskałbyś znacznie więcej sprzedaży, gdyby Scout 60 był wyceniony poniżej 15 000 $. Zarobisz mnóstwo na dodatkach tak samo jak Harley, po prostu musisz wprowadzić podstawowy rower na rynek we właściwej cenie.

W każdym razie to moje 2 centy.

#2 · (Edited)
Cześć wszystkim.

Byłem podekscytowany, widząc Scout 60 jako produkt i wygląda dobrze. Byłem również zadowolony z obniżki ceny Scout 60 w USA, ponieważ jest to obniżka ceny o 2000 USD, co robi różnicę, i tutaj również. 8999 USD to nieco poniżej 12 500 AUD. Dodanie trochę za wysyłkę sprawia, że ​​rower ma dobrą cenę? A może nie?

To, co zrobili dobrzy ludzie z Indian/Polaris tutaj w Oz, to podniesienie ceny 1133cc Scout z 17 995 $ gotowych do jazdy do 19 995 $ gotowych do jazdy i uczynienie Scout 60 17 995 $ gotowych do jazdy.

No dalej Indian/Polaris. Tak, wiem, że jesteśmy trochę dalej, ale to jest do bani.

Myślałem, że możesz traktować poważnie uczynienie Scout 60 konkurentem dla Harley 883 lub Yamaha Bolt tutaj w Oz, ale Harley sprzedaje się za mniej niż 15 000 $ gotowych do jazdy, a Bolt Rspec za 13 500 $ gotowych do jazdy. Tak, wiem, że to nie jest duży rynek, ale uzyskałbyś znacznie więcej sprzedaży, gdyby Scout 60 był wyceniony poniżej 15 000 $. Zarobisz mnóstwo na dodatkach, tak jak Harley, po prostu musisz wypuścić podstawowy rower w odpowiedniej cenie.

W każdym razie, to moje 2 centy.
Coś tu nie gra. Czy reszta świata płaci za dobrą cenę Sixty's w USA? Dla mnie to tak wygląda. I to jest złe.
Alpal

Save
#4 ·
Tak, wydaje się, że Indian nie okazuje zbyt dużej miłości cenowej swoim fanom na antypodach. Zgadzam się, że 60 powinno być tańsze. Nigdy tak naprawdę nie rozumiałem, jak działają różne kursy walut, które wydawały się być całkowicie niezależne od względnej siły nabywczej obu walut i zmieniały się w zależności od tego, kto wie, co.

Save
#6 ·
Importowałem 6 fabrycznie nowych Gold Wings z USA do Australii w latach 90-tych... Zaoszczędziłem około 5000 dolarów na motocyklu. Sprzedałem je wszystkie po kosztach kolegom,,, Nie próbowałem z Indianem, ponieważ chciałem gwarancji, której nie dostajesz przy imporcie osobistym. Ale teraz, gdy Chiefs i Scouts wydają się dobrze trzymać mechanicznie, może warto ponownie rozważyć opcję importu.

Save
#8 · (Edited)
Pracuję dla firmy, która zajmuje się obniżaniem stawki podatku od odszkodowań dla bezrobotnych, który płaci pracodawca. Mamy trwający konkurs "roszczenie dnia".

W dół od nas na piaszczystej łasze w Merryland znajduje się producent domów modułowych. Prawie czas zakończenia pracy w wietrzny dzień, Pete pobiegł do swojego brygadzisty, mówiąc bez tchu: "Szefie! Musisz to zobaczyć!" Wychodzą na parking, Pete prowadzi brygadzistę do ciężarówki Billy'ego Boba. Z tyłu, pod rogiem plandeki, którą podniósł wiatr, znajduje się blat, tak jak montują w swoich domach modułowych. Na siedzeniu pasażera znajduje się schowek z listą kontrolną - zabierają go - wszystkie elementy, które wchodzą w skład jednego domu modułowego - to, tamto i to drugie odhaczone na liście. Brygadzista idzie skonfrontować się z Billym Bobem. Do tej pory dołączyło kilku innych facetów, żeby zobaczyć to przedstawienie. Billy Bob, gdy zostaje osaczony, wszystkiemu zaprzecza. Więc wszyscy wsiadają do ciężarówki brygadzisty, Pete, Walt, Eddie... i jadą do wynajętego gospodarstwa Billy'ego Boba, zabierając ze sobą listę kontrolną. Tam, na podwórku, odkrywają duży stos części pod niebieską plandeką... wszystkie odpowiadające elementom zaznaczonym na liście. Prawdziwa historia. Billy Bob kradł dom. Jedną część na raz.

Więc go zwolnili. Teraz, oto część historii, która dowodzi, że to prawda:

Formularz pochodzi od państwa. Dlaczego Billy stracił pracę? Kradzież, zaznaczają. Świadczenia odmówiono. Billy Bob odwołuje się, zaprzeczając wszystkiemu. Brygadzista, Pete, Eddie, Walt wszyscy uczestniczą w rozprawie apelacyjnej, aby złożyć zeznania.

"Dlaczego zwolniłeś Billy'ego Boba?"
"Ukradł."
... wstaw całą historię tutaj
"Czy miałeś wyrok w sądzie w chwili zwolnienia?"
"Co? Do tego czasu ukradłby resztę domu!"

Billy Bob pobrał.

Image

Zapomniałem dodać ten fragment:

W Merryland, gdyby fabryka domów modułowych zwolniła BB za "nieuprawnione użycie lub usunięcie mienia firmy", wszystko byłoby w porządku. Ale żeby zwolnić złodzieja za kradzież, najpierw potrzebujesz wyroku. Tego rodzaju rzeczy zdarzają się, ponieważ w rządzie forma zawsze przewyższa funkcję. Stąd firmy takie jak nasza.

#9 ·
Cześć wszystkim.

Byłem podekscytowany, widząc Scout 60 jako produkt i wygląda dobrze. Z przyjemnością zauważyłem również obniżkę ceny Scout 60 w USA, ponieważ jest to obniżka ceny o 2000 USD, co robi różnicę, i tutaj również. 8999 USD to nieco poniżej 12 500 AUD. Dodanie trochę za wysyłkę sprawia, że ​​rower ma dobrą cenę? A może nie?

No dalej Indian/Polaris. Tak, wiem, że jesteśmy trochę dalej, ale to wkurza.

Myślałem, że poważnie myślisz o uczynieniu Scout 60 konkurentem dla Harley 883 lub Yamaha Bolt tutaj w Oz, ale Harley sprzedaje się za mniej niż 15 000 $ gotowy do jazdy, a Bolt Rspec za 13 500 $ gotowy do jazdy. Tak, wiem, że to nie jest duży rynek, ale uzyskałbyś znacznie więcej sprzedaży, gdyby Scout 60 był wyceniony poniżej 15 000 $. Zarobisz mnóstwo na dodatkach tak samo jak Harley, po prostu musisz wprowadzić podstawowy rower na rynek we właściwej cenie.

W każdym razie to moje 2 centy.
Australijskie ceny są na równi z cenami europejskimi. Nie ma powodu, by być paranoicznym w Australii, przynajmniej jeśli chodzi o ceny Indian.

Save
#10 ·
Australijskie ceny są na równi z cenami europejskimi. Nie ma powodu, by być paranoicznym w Australii, no cóż, przynajmniej jeśli chodzi o ceny indyjskie.
Ceny europejskie lub paranoja nie mają nic wspólnego z faktem, że na miesiąc przed ogłoszeniem sześćdziesiątki publiczności, Polaris Aus podnosi cenę oryginalnego scouta o 2000 i wycenia sześćdziesiątkę po cenie scouta. Wszystko kręci się wokół zysku i niczego innego, ale może się to obrócić przeciwko nim, ponieważ sześćdziesiątka jest teraz droższa niż jakikolwiek sportster, który można tu kupić. Jak powiedziałem dziś dealerowi, kiedy zadzwoniłem, nie, dziękuję

#11 ·
Mówiąc o "European pricing" (który tak naprawdę w ogóle nie istnieje), ceny na rok 2016 nie zostały jeszcze ogłoszone, ale Scout 2015 ma cenę 17 900 €.

Ceny Sporster na rok 2016 wahają się od 12 760 € do 16 650 €.

#15 ·
Mówiąc o "europejskich cenach" (które w rzeczywistości wcale nie istnieją), tutaj ceny z 2016 roku nie zostały jeszcze ogłoszone, ale Scout z 2015 roku ma cenę 17 900 €.

Ceny Sporstera na rok 2016 wahają się od 12 760 € do 16 650 €
W Austrii ceny są również wyższe niż w Niemczech. Może dobrym pomysłem byłoby kupienie go w innym kraju europejskim i zrobienie euro-importu...

Wysłane z mojego iPada za pomocą Tapatalk

Save
#16 ·
Cześć wszystkim,

Przeszedłem dziś wieczorem obok sklepu Indian/Victory tutaj w Melbourne, po prostu dlatego, że lubię sprawiać sobie ból, patrząc na to, na co mnie nie stać, i żeby zobaczyć, czy mają Scout 60.

Brak Scout 60 i wszystkie Scouty 1133cc miały na sobie naklejki „sprzedane”, ale zauważyłem, że Victory miało Gunnery 2015 i Boardwalk 2014 za 19 995 $ z możliwością jazdy, co w zasadzie jest tą samą ceną co Scout 1133cc.

Cholera! Kto wycenia te rzeczy? Nieważne, wciąż nie mogę sobie na to pozwolić, ale pomyślałem, że to ciekawe porównanie.

#17 ·
To podstawowa ekonomia, która napędza cenę, znasz stare prawo popytu i podaży. Dopóki sprzedają te rzeczy jak ciepłe bułeczki, ceny pozostaną wysokie i znowu, dlaczego nie poprosić o dodatkowe 2 tysiące, jeśli nadal można je sprzedawać jak ciepłe bułeczki? Mieszkam w Brisbane, Australia i jestem na liście oczekujących, u jedynego dealera w Queensland od 12 miesięcy !!!!! Dzwonił do mnie w ciągu tych 12 miesięcy 3 lub 4 razy, żeby przygotować się do jazdy testowej, tylko po to, żeby odwołać ją kilka dni przed jazdą, bo ją sprzedał... za każdym razem! Ceny spadną, a dealerzy zaczną robić interesy, gdy będą mieli je w salonach wystawowych bez kupujących... może to potrwać jakiś czas, patrząc na to :(

Save
#19 ·
Myślałem, że Scouty są teraz dostępne w ciągu 4 tygodni. Myślę, że tylko czerwony kolor (najpopularniejszy) ma dłuższy czas oczekiwania... ale na pewno nie 12 miesięcy.
Przepraszam, powinienem był sprecyzować, że chciałem przetestować Roadmaster...

Save
#24 · (Edited)
Właśnie sprawdziłem dzisiejszy kurs wymiany i cena Scouta w Australii wynosząca 19 995 dolarów australijskich to 14 465,48 dolarów amerykańskich. To całkiem dobrze wyposażony Scout. Jeśli porównamy jabłka do jabłek, spodziewam się, że mogą wystąpić pewne opłaty importowe itp., które płaci Polaris, plus koszty wysyłki, które mogą wynieść 1000 dolarów więcej. Podstawowy Scout tutaj, z podatkiem od sprzedaży na Florydzie, kosztuje około 12000 dolarów, więc jest kilka tysięcy dolarów różnicy, ale trzeba by wiedzieć, jakie opłaty importowe itp. ponoszą od rządu. Brzmi dobrze, że USA sprzedają coś poza naszymi granicami z zyskiem. Wyzwaniem jest teraz, jeśli można kupić używany/nowy motocykl w USA, ile kosztuje dostarczenie go do rąk i zarejestrowanie????

#32 ·
Jestem w Melbourne, więc podzielam Twój ból, ale wina leży po stronie kursu walut. W zeszłym roku Indian nie podniósł ceny o 20+%, kiedy przeszliśmy z USD0,97 do USD0,75. Uważam, że nawet modele z 2016 roku są 'tylko' o 500 dolarów droższe niż modele z poprzedniego roku. Próbują zachować rozsądek. Jasne, jestem kupującym (nie sprzedawcą), więc chcę to za tę samą cenę w tym roku co w przyszłym, ale... Też mi się to nie podoba. To do bani! Ale akceptuję to. Gdyby takie ceny próbowano wprowadzić w kraju, w którym kurs walut pozostawał stabilny przez ostatnie kilka lat, nie byłbym tak wyrozumiały.

#34 ·
Jestem w Melbourne, więc podzielam Twój ból, ale wina leży po stronie kursu walut. W zeszłym roku Indian nie podniósł ceny o 20+% kiedy przeszliśmy z 0,97 USD na 0,75 USD. Uważam, że nawet modele z 2016 roku są "tylko" o 500 dolarów droższe niż modele z poprzedniego roku. Starają się zachować rozsądek. Jasne, jestem kupującym (nie sprzedawcą), więc chcę go w tej samej cenie w tym roku co w przyszłym roku, ale... Też mi się to nie podoba. To do bani! Ale akceptuję to.

Jeśli taka polityka cenowa zostałaby podjęta w kraju, w którym kurs walutowy pozostawał stabilny przez ostatnie kilka lat, nie byłbym tak wyrozumiały.
Rozumiem cię. Cena $AUD wynosi 0,75 $USD, co oznacza, że obecnie mamy 25% różnicę między USD a AUD. Niestety, to fakt życiowy, nasz dolar jest słaby - oznacza to, że jeśli chcesz sprzedać lub kupić coś amerykańskiego i miałbyś kupować w AUD, zapłacisz za to o 25% więcej. Ta podwyżka zwiększa nie tylko koszt podstawowej maszyny, ale także części, które dostarczają maszynę do aus - takich jak fracht.
Zatem maszyna, która kosztuje 10000 USD w Stanach, będzie kosztować 12500 w aus, zanim zostaną doliczone dodatkowe opłaty, takie jak fracht, opłaty manipulacyjne, koszty ubezpieczenia przy wysyłce do Aus, cło i zgodność z przepisami, żeby wymienić tylko kilka.

A potem oczywiście w grę wchodzą siły rynku. Jeśli chcesz spowolnić liczbę sprzedanych jednostek (ze względu na dostępność), ceny muszą wzrosnąć. Jeśli chcesz przyspieszyć liczbę sprzedanych jednostek (ze względu na nadmiar na rynku), cena musi spaść. To podstawowy marketing i ekonomia. Oczywiście, jeśli nie możesz utrzymać dostaw produktu, musisz jako producent podjąć decyzję, czy spowolnić popyt, czy zwiększyć produkcję. Jeśli zwiększysz produkcję, wartość produktu (i każdego istniejącego produktu, który został już zakupiony) zmniejszy się (nie bezwartościowy). Jeśli utrzymasz swoje poziomy produkcji, masz teraz dwa wyjścia. Spraw, aby ludzie czekali na Twój produkt (co spowoduje spadek popytu, ponieważ jesteśmy społeczeństwem "Chcę tego teraz") lub podnieś cenę. Jeśli podniesiesz cenę, zachowasz markę i zwiększysz nazwę produktu, co jest zabawne, ponieważ tylko ludzie, którzy naprawdę chcą go kupić, to zrobią.

Żeby postawić sprawę jasno, gdyby Ferrari obniżyło cenę do tej samej co Ford ute, ale zwiększyło produkcję, ogólna wartość maszyn i marki ucierpiałaby w rezultacie, ponieważ posiadanie Ferrari nie byłoby już poza zasięgiem "zwykłego człowieka". Widzimy tego typu zjawisko w tej chwili z BMW. Nasycają rynek tanimi, tanimi pojazdami, co umniejsza markę (przynajmniej w AUS).

Następnie producenci ci muszą również wziąć pod uwagę rynek wtórny i zdolność produktu do utrzymania swojej wartości jako produktu używanego. Na przykład, nie chcielibyśmy, aby RoadMaster (po wydaniu 40000 AUD) był wart 5000 AUD za 3 lata. Jeśli zwiększą produkcję, jest to prawdopodobne, ponieważ koszt podstawowy maszyny spada, a późniejsza cena "pre-loved" również spadnie, ponieważ więcej osób może sobie pozwolić na "upgrade" na kaprys, podczas gdy, jeśli pojazd utrzyma cenę 40000 $ (lub więcej), pojazd jest bardziej prawdopodobne, że utrzyma dobrą wartość (jak Ferrari jako przykład).

Podsumowując, jeśli przestaniemy kupować, firma albo zbankrutuje, albo cena spadnie. Tak czy inaczej, mamy kłopoty.
Jeśli cena wzrośnie, wartość maszyny wzrośnie i zachowa swoją "pre-loved" wartość - nieźle dla ludzi, którzy ją posiadają, ale niezbyt dobrze dla nowych nabywców.
Jeśli ceny pozostaną statyczne, to samo co spadek ceny, ponieważ inflacja zwiększa wszystko wokół niej.

Co za dylemat - dla nas i producenta.

Przepraszam, nie jestem za podwyżkami cen ani za polaris, tylko patrzę na problem z ekonomicznego punktu widzenia.

You have insufficient privileges to reply here.