Indian Motorcycle Forum banner

Myślę o skorzystaniu z wypożyczalni Riders Share... doświadczenia?... opinie?

479 views 1 reply 1 participant last post by  Pavement Tested  
#1 ·
Czy ktoś korzystał z Riders Share do wynajmu motocykla? Jakie są Wasze doświadczenia? Dobre? Złe?

W przyszłym miesiącu wybieram się z powrotem na wschód na coroczne spotkanie rodzinne, które obejmuje przejazd z centralnej PA do północno-wschodniej PA i spędzenie weekendu w naszej chatce myśliwskiej. Minęło kilka lat, odkąd mogłem jechać motocyklem na tę wycieczkę i bardzo chciałbym to zrobić w tym roku. Istnieje możliwość wynajęcia HD z odbiorem/odbiorem na lotnisku, z którego korzystam, więc pasuje mi to całkiem dobrze.

#2 ·
Ok, no więc oto, czego się do tej pory dowiedziałem:

Konta są darmowe. Musisz przedstawić dowód tożsamości i posiadać licencję na prowadzenie motocykla, aby założyć konto.

To, że zarezerwujesz wynajem, nie oznacza, że sprawa jest załatwiona. Właściciel motocykla musi to zatwierdzić. Ma na to 12 godzin. Jeśli tego nie zrobi, rezerwacja zostaje anulowana, a pieniądze zostają zwrócone. Właścicielowi zawiesza się również ofertę z powodu braku odpowiedzi. (To przydarzyło się przy mojej pierwszej rezerwacji)

Zachęcają do wysłania wiadomości do właściciela motocykla przed dokonaniem rezerwacji i rozpoczęcia rozmowy.

Musisz skorzystać z ich opcji ubezpieczenia. Moje ubezpieczenie obejmuje wynajem, ale nie mogę się wymeldować bez wybrania jednej z ich opcji. Nie oferują nawet możliwości zapewnienia własnego ubezpieczenia. Mają 3 poziomy ochrony, od 15 do 25 dolarów dziennie, a wymagana kaucja różni się w zależności od wybranej opcji. W przypadku mojej rezerwacji, która nie doszła do skutku, najniższy poziom ubezpieczenia wymagał kaucji w wysokości 2000 dolarów, podczas gdy najwyższy obniżył ją do 500 dolarów.

Obecnie komunikuję się z dżentelmenem z '14 Chieftan i sprawy wyglądają obiecująco.

Ciąg dalszy nastąpi...

You have insufficient privileges to reply here.