Indian Motorcycle Forum banner

Krótka szyba przednia

8 reading
1.2K views 11 replies 6 participants last post by  Rublezz345  
#1 ·
Wolę nie używać szyby przedniej przez cały czas, ponieważ podoba mi się wygląd mojego SDH bez niej, ale myślę też, że sprawiłaby, że podróże autostradą byłyby przyjemniejsze. Chcę również widzieć ponad szybą przednią, zwłaszcza gdy jest przyciemniana. Zamówiłem deflektor wiatru 11,3 cala od Indian, aby dać mi łatwą opcję włączania/wyłączania (https://www.indianmotorcycle.com/en...62a7ae4bf2d84597a50a9d8562392ae9b20369f1a29d365fcad862da&utm_content=item_image).
Chciałem zobaczyć, jak wyglądałaby szyba przednia bez montażu, ponieważ chciałem mieć możliwość jej zwrotu. Więc chociaż moja kontrola nie była dokładna, była naprawdę blisko. Zaskoczyło mnie, że nawet 11,3 cala jest powyżej mojej linii wzroku. Patrzyłbym przez szybę przednią i na pewno jest ciemna. Była też duża szczelina między gondolą a szybą przednią. Mam 1,80 m wzrostu i przyznaję, że nie przykręciłem szyby przedniej do motocykla, ale wydaje się duża jak na deflektor 11,3 cala. Czy ktoś jeszcze ma jeden z nich? Czy możesz patrzeć ponad górą?
Dzięki z góry.

#6 ·
#5 ·
@DDBCK fantastyczny gust w motocyklach i schemacie malowania. Dla mnie, przy wzroście 1,93 m i wadze 109 kg, najpierw dostałem szybę Freedom 18", ale głównie powodowało to, że musiałem przez nią patrzeć, więc przeszedłem na 16" i z moim obecnym siedzeniem górna krawędź szyby prawie idealnie pasuje do czubka mojego nosa, więc mogę wyraźnie widzieć ponad nią, a bardzo rzadko mogę się trochę schylić, jeśli mocno pada deszcz.

#8 ·
W www.IndianAftermarket.com sprzedajemy ramy szyb przednich do wszystkich Indianów. Nasze ramy są wszystkie czarne. Rama OEM jest również dobra, ale chromowana. Jesteśmy również dealerem Freedomshields. Są zdecydowanie najlepsze. Są nieco szersze i wywinięte u góry, kierując wiatr w górę i nad kierowcę. Rzadko powodują trzepotanie. (Słyszałem tylko o 2 przypadkach na setki.)
Image

Oto film z YouTube, który nakręciłem, w którym używam dymu do zademonstrowania Freedomshield:

#9 ·
Tylko szybkie przypomnienie. Wczoraj odkryłem fakt, który wielu innych już sobie uświadomiło. Freedomshields to znakomity produkt. Po uświadomieniu sobie, jak złe są indyjskie 12-calowe szyby przednie, a właściwie jak niebezpieczne są z powodu ekstremalnego podmuchu, zamówiłem 12-calowy zamiennik od Freedomshield. Różnica dnia i nocy. Rozpędziłem motocykl do 75 mil na godzinę i prawie nic nie poczułem. Dokładnie to, czego szukałem. Coś jeszcze. Nie zdawałem sobie sprawy, dopóki nie dostałem zamiennika, że Freedomshield pozwala na zamontowanie szyby przedniej i odbycie jazdy próbnej, o ile powłoka ochronna nie zostanie usunięta. To właśnie robi świetna firma. Jak tylko wróciłem do domu, zdjąłem powłokę, ponieważ wiedziałem, że zachowam tę szybę przednią.

You have insufficient privileges to reply here.