Indian Motorcycle Forum banner
1 - 20 of 27 Posts

kb7wey

· Registered
41 Posts
Discussion starter · #1 ·
Witajcie wszyscy. Właśnie odebrałem ten wspaniały model Scout Sixty z 2016 roku dla mojej żony i doszliśmy do wniosku, że chce, aby elementy sterujące były bliżej niej. Rower ma już mini-małpy i nawet po obniżeniu nadal są one nieco za daleko, aby zapewnić jej komfort. Wiem, że mogę dodać podwyższenia typu pull back, z wyjątkiem faktu, że później w ciągu dnia zdobyliśmy również szybkozdejmowaną szybę Indian od dealera. Ta szyba montowana jest bezpośrednio do kierownicy. Jeśli więc założę podwyższenia typu pull back, szyba nie będzie mogła być zamontowana do kierownicy, ponieważ będą one teraz dalej z tyłu.
Pomysły, co mogę zrobić? Czy powinienem wybrać większe (małpy) i po prostu je pochylić w dół, czy szukać kierownicy, która jest ukształtowana tak, aby bardziej się cofała? Każdy wkład byłby pomocny. Tak, przeszukałem forum, ale nie widziałem, żeby ten problem był omawiany.
Dzięki wam wszystkim.

Nie wspomniałem o tym, bo nie wiem, co to jest lol. Szczegóły?
Nazywa się to właściwie siedzeniem o zredukowanym zasięgu. Mój błąd. Ma przesunąć kierowcę do przodu o kilka cali, aby ułatwić sięganie do elementów sterowania.

Discussion starter · #5 ·
Może powinienem jeszcze coś wyjaśnić. Szukałem w Internecie kierownicy "reduced reach", ale Indian przestał je produkować. Dodatkowo mini-małpy, które są na motocyklu, mają taki sam pull back jak Indian reduced reach, ale są nieco węższe. (końce są bliżej siebie). Przechyliliśmy mini-małpy w dół, aby były bliżej niej, ale czuje, że wciąż są trochę za daleko.

Możesz spróbować Dean speed. Wykonują pracę na zamówienie. Mogą istnieć inne opcje posprzedażne lub złap kogoś, kto jedną sprzedaje. Najwyraźniej są teraz na topie, odkąd Indian je wycofał

Uważam, że to siedzenie umieszcza ją dalej i niżej niż oryginalne siedzenie. Możesz podjechać do dealera i poprosić, żeby założył jedno z oryginalnych siedzeń i sprawdzić, czy to pomoże. Wypróbuj siedzenie sportowe i standardowe siedzenie solo.

Jeśli zmiana siedzeń nie działa, ludzie zgłaszali, że kierownica Victory Octane z mniejszym zasięgiem działa. Lub poszukaj tych z mniejszym zasięgiem na eBayu lub tutaj.

Zdobądź siedzenie o zmniejszonym zasięgu, a jeśli nie jest wystarczająco wygodne, przerób je tak, aby pasowało do jej pośladków. Obniż kierownicę tak bardzo, jak to konieczne. Nie ma innych realnych rozwiązań. Jeśli zdecydowałeś się na kierownicę 12 lub 14 cali zwiniętą do tyłu, będziesz potrzebować dłuższych kabli i być może okablowania do kierownicy 14 cali. Podnóżki również mogą trochę pomóc.

Witajcie wszyscy. Właśnie kupiłem ten wspaniały motocykl Scout Sixty z 2016 roku dla mojej żony i doszliśmy do wniosku, że chce, aby elementy sterujące były bliżej niej. Motocykl ma już mini-małpy i nawet po obniżeniu nadal jest to dla niej trochę za daleko. Wiem, że mogę dodać risery pull back, z wyjątkiem faktu, że później w ciągu dnia zdobyliśmy również szybkozdejmowaną szybę przednią Indian od dealera. Szyba przednia montowana jest bezpośrednio do kierownicy. Więc jeśli założę risery pull back, szyba przednia nie będzie mogła być zamontowana do kierownicy, ponieważ będą teraz dalej z tyłu.
Pomysły, co mogę zrobić? Czy mam wybrać większe (małpy) i po prostu je pochylić w dół, czy szukać kierownic, które są ukształtowane tak, aby ciągnąć się dalej do tyłu? Każdy wkład byłby pomocny. Tak, przeszukałem forum, ale nie widziałem, żeby ten problem był omawiany.
Dzięki wam wszystkim.

View attachment 651870
Mam przedłużone kierownice w Scout i Scout 60. W ogóle nie kolidowało to z szybą przednią

Widziałeś mój ostatni post? Zamieściłem tu jakiś czas temu post o chęci zdobycia wycofanych kierownic o zredukowanym zasięgu, myśląc, że jest na to szansa w lodowcu, i proszę bardzo, ktoś się ze mną skontaktował, że ma parę na sprzedaż. Najlepsza rzecz w historii! Mam też siedzenie i podnóżki o zredukowanym zasięgu, ale nowa kierownica jest O WIELE lepsza. Mąż założył je bez problemów. Mój to 2018 ABS i chociaż nie ma go na zdjęciu, które zamieściłem, mam też szybę, która wróciła bez problemów. Mam nadzieję, że pokocha swojego Scouta tak samo jak ja!

Discussion starter · #13 ·
Widziałeś mój ostatni post? Zamieściłem tutaj jakiś czas temu post o chęci zdobycia wycofanych kierownic o zmniejszonym zasięgu, myśląc, że szanse są zerowe, i proszę bardzo, ktoś się ze mną skontaktował, że ma parę na sprzedaż. Najlepsza rzecz w historii! Mam również siedzenie i podnóżki o zmniejszonym zasięgu, ale nowa kierownica jest O WIELE lepsza. Mąż założył je bez problemów. Mój to ABS z 2018 roku i chociaż nie ma go na zdjęciu, które zamieściłem, mam również szybę, która również wróciła bez problemów. Mam nadzieję, że pokocha swojego Scouta tak samo jak ja!
Nie, nie widziałem tego. To całkiem niesamowite, że udało ci się zdobyć własny zestaw. Skończyło się na tym, że dostałem dla niej siedzenie o zmniejszonym zasięgu i zrobiłem własny zestaw kierownic. Jak na razie wydaje się całkiem dobrze, ale do tej pory bardzo mało czasu na jazdę, ponieważ zrobiło się zimno i śnieżnie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie mogła przejechać więcej kilometrów.

Jeśli zmiana siedzeń nie działa, ludzie zgłaszali, że kierownica Victory Octane o zmniejszonym zasięgu działa. Lub poszukaj tych o zmniejszonym zasięgu na eBayu lub tutaj.
Założyłem zestaw kierownic Victory Octane na mojego Scouta. Wyglądają ładnie. Musiałem wywiercić nowy otwór na kołek ustalający przełącznika, ale zamiana była łatwa.

Zobaczmy zdjęcie!
Jestem na Florydzie, a motocykl w NH, ale zamieszczę kilka zdjęć, kiedy wrócę. Myślę, że jeśli poszukasz w internecie kierownic Octane na Scout, znajdziesz kilka zdjęć, prawdopodobnie nawet na forum.

• Like
Reactions: Morganj556
Save
Nie, nie widziałem tego. To całkiem niesamowite, że udało Ci się zdobyć własny zestaw. Skończyło się na tym, że dostałem dla niej siedzenie o zmniejszonym zasięgu i zrobiłem własny zestaw kierownic. Jak na razie wydaje się całkiem dobrze, ale jak dotąd bardzo mało czasu na jazdę, ponieważ zrobiło się zimno i śnieżnie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie mogła przejechać więcej mil.
Jak zrobiłeś kierownicę na zamówienie?

1 - 20 of 27 Posts
You have insufficient privileges to reply here.