Indian Motorcycle Forum banner
101 - 120 of 223 Posts
Discussion starter · #112 ·
Pojawia się wczesną II wojną światową - zdecydowanie nie silnik PowerPlus i spójrz na rozmiar zbiornika paliwa! Przednie zawieszenie typu A-frame i podłogi wyglądają na Indian. Jednak tylne światło nie pasuje do modeli Indian. To także nie WLA (tylne światła obok siebie). Więc wrzuciłem to dla zabawy.

Hink, myślę
Wygląda na wczesne czasy II wojny światowej — zdecydowanie nie silnik PowerPlus i spójrz na rozmiar zbiornika paliwa! Przednie zawieszenie z ramą A i podnóżki wyglądają na Indian. Jednak tylne światło nie pasuje do modeli Indian. To również nie jest WLA (obok siebie tylne światła). Więc wrzuciłem to dla zabawy.

View attachment 660867
Hink, wierzę, że to Chief z 1939 roku, zaadaptowany do użytku wojskowego. Deska rozdzielcza jest z tamtej epoki, ponieważ posiadałem kilka modeli Chief z lat 1946-49, które miały taką deskę rozdzielczą. Zwróć uwagę na sprężynę na przednim błotniku. Jest to typowe dla tamtej epoki, przed dużymi błotnikami, które wszyscy znamy i kochamy (z wyjątkiem Polaris). Są tu ludzie, którzy są o wiele mądrzejsi ode mnie w tym Departamencie
1939 Chief
Image

Save
Oto jeden (1939) w prawie identycznej pozie do wglądu
Image

Ci faceci to kawaleria. Wyglądają zabawnie poza Huey!

Save
Pozwólcie, że dodam kilka zdjęć z Imperium Rosyjskiego. Oba zrobione w Moskwie, ale nie potrafię powiedzieć dokładnie gdzie. Obaj jeźdźcy prawdopodobnie byli tam w celu konserwacji. Data na drugim zdjęciu - 22 listopada 1915 r.

Szkoła motocyklistów wojskowych w Peterhofie, około 1916 roku. Znajdowała się w stajniach cesarskich podczas I wojny światowej i ten budynek wciąż istnieje, więc planuję odtworzyć to zdjęcie w przyszłym roku.

Prawdopodobnie jeden z najpiękniej zachowanych/odrestaurowanych 741
View attachment 660702
Byłoby super, gdyby Indian zrobił nowego Chiefa w tej kolorystyce, z kilkoma torbami w kolorze piaskowym i wystawił go na sprzedaż...

• Like
Reactions: likodan6 and HINK
Save
W 2010 roku Kings Mountain Indian miał jeden podobny, zwany Bomber
Image
Image

Save
Bastage Brat 741 - 841 najprawdopodobniej skopiowany z przejętych łupów nazistowskich. Idealny do służby na pustyni. I tak, to jest Indianin.

Save
101 - 120 of 223 Posts
You have insufficient privileges to reply here.