Indian Motorcycle Forum banner

Indian Liberty Jet Helmet Issue

1.7K views 3 replies 3 participants last post by  RocketRaccoon  
#1 ·
Właśnie kupiłem ten kask. Jest wiele rzeczy, które uwielbiam w tym kasku, ale mam jeden problem, o który chciałbym zapytać o opinię.

Jazda bez owiewki.

Przy prędkości powyżej 65/70 km/h, jeśli skręcę głowę w prawo lub w lewo o około 40 stopni, odczuwam silny strumień powietrza z boku, prosto w oko najbliżej kierunku jazdy. Powietrze dochodzi z boku, a nie od dołu osłony.

Czy komuś jeszcze wydaje się to normalne?

Może to być zaskoczeniem, jeśli nie jest się na to przygotowanym.

Osłona twarzy jest całkowicie opuszczona, tak jak powinna być.

Dzięki

#3 · (Edited)
znaczący strumień powietrza z prawej strony w moje oko najbliżej kierunku jazdy.
Aye! Rozumiem, kolego, Aaaarrrrgggghhhh, nienawidzę, kiedy coś dostaje się do mojego oka. Lol!

Serio, najlepszym sposobem na radzenie sobie z wiatrem na głowie jest bardzo dobry kask integralny, jak Shoei GT Air. Jeśli chodzi o zarządzanie wiatrem, dostajesz to, za co płacisz.

Save
#4 ·
AKTUALIZACJA:
Napisałem do Indian w sprawie problemu z kaskiem. Odpisali w ciągu kilku dni i powiedzieli, że również nigdy nie słyszeli o tym problemie, ale kazali mi zanieść kask z powrotem do mojego dealera, a oni zamówią mi inny.

Ponadto: Zdecydowałem się kupić Shoei RF-SR i UWIELBIAM go. Bardzo mało hałasu, wygodny, świetne dopasowanie.

You have insufficient privileges to reply here.