Indian Motorcycle Forum banner

Moc silnika (KM) w nowych wydaniach promocyjnych

6.3K views 61 replies 20 participants last post by  IMARIDER  
#1 ·
Myślałem - i proszę, oświeć mnie - że w mechanice i inżynierii silnika motocyklowego było zbyt wiele czynników, aby określić dokładną moc w koniach mechanicznych. Komunikaty prasowe, które widziałem ostatnio dla nowego Indian PowerPlus 108 v-twin, brzmią tak: „To chłodzone cieczą monstrum podnosi poprzeczkę dla amerykańskich motocykli, oferując 122 konie mechaniczne i 128 lb-ft momentu obrotowego. Jest to centralny element ich nowego motocykla Challenger”. Powiedziano mi, że moment obrotowy jest naprawdę bardziej precyzyjny przy ocenie silnika motocyklowego. Dlaczego teraz poruszają temat KM?

Save
#6 ·
Czy nie chciałbyś podjechać do CVO za 45 000 $ i po prostu go zmiażdżyć lol? Potrafię pokonać 107-calowy silnik moim Chieftainem, ale jeszcze nie próbowałem 114-calowego...
Szukam tu Indian, z którymi mógłbym się zmierzyć, ale po prostu żadnych tu nie widzę! Przyjedź, rozegramy mecz lol, ile KM ma 116?

Wysłane z mojego iPhone'a przy użyciu Tapatalk

#55 ·
Old racing line “horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you move the wall”
Dawno temu lokalny konstruktor silników powiedział mi, że KM to Ali, który cię uderza, a moment obrotowy to Frazier, który wykonuje uderzenie w nerkę.

Moment obrotowy jest określany metodami mechanicznymi. KM to obliczenie. Przynajmniej tak mi zawsze mówiono.

#31 ·
@IMARIDER lmao hey I did say stock oem to stock oem didn’t I ? The problem with putting all that money in a Harley to make them do that is they won’t stay together lol speaking from years of experience and wasted $$
To jest seryjny motocykl @ New York Mike [emoji57] Rower, który robi wheelie, pochodzi od George Bryce Star Racing bagger 9 sekundowy rower na ćwierć mili. Tak, jest powód, dla którego rozbierają dragstery po każdym biegu

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#52 ·
Myślałem - i proszę mnie pouczyć - że w mechanice i inżynierii silnika motocyklowego było zbyt wiele czynników, aby określić dokładną moc. Komunikaty prasowe, które widziałem ostatnio dla nowego Indian PowerPlus 108 v-twin, brzmią tak: „To chłodzone cieczą monstrum podnosi poprzeczkę dla amerykańskich motocykli, oferując 122 konie mechaniczne i 128 lb-ft momentu obrotowego. Jest to centralny element ich nowego motocykla Challenger”.
Powiedziano mi, że moment obrotowy był naprawdę bardziej dokładny przy ocenie silnika motocyklowego. Dlaczego teraz podnoszą moc?

Brzmi jak coś, co HD próbowałoby przepchnąć.
Są mniej więcej JEDYNYM producentem, który nie opublikował tych numerów. Nigdy nie wiedziałem dlaczego, dopóki strony trzecie ich nie opublikowały... wszystko wyjaśniło...

#53 · (Edited)
Brzmi jak coś, co HD próbowałoby przepchnąć...
Są chyba JEDYNYM producentem, który nie opublikował tych numerów... Nigdy nie wiedziałem dlaczego, dopóki strony trzecie ich nie opublikowały... wszystko wyjaśniło...
Opublikowali numery HP na V-Rod. Indian nie publikuje numerów HP na TS111 i TS116
Myślę, że powodem, dla którego Harley i Indian nie publikują numerów HP dla dużych silników z popychaczami, jest to, że chodzi im głównie o moment obrotowy, który obie firmy swobodnie publikują.

#57 ·
Moment obrotowy to to, co można zmierzyć na hamowni rolkowej z silnikiem zamontowanym w pojeździe lub na hamowni silnikowej bez zamontowania w pojeździe.
Moc jest wynikiem momentu obrotowego pomnożonego przez obroty.
Zawsze istnieje więc korelacja między momentem obrotowym a mocą.

Save
#59 ·
Cytując Carrolla Shelby'ego: "Moc sprzedaje samochody, moment obrotowy wygrywa wyścigi". Jestem podekscytowany tą platformą, ponieważ moment obrotowy podstawowy jest na miejscu z 111 z wałkami rozrządu. Potencjał będzie niesamowity.

Save
#60 ·
Myślałem - i proszę mnie oświecić - że w mechanice i inżynierii silnika motocyklowego było zbyt wiele czynników, aby określić dokładną moc. Komunikaty prasowe, które widziałem ostatnio dla nowego Indian PowerPlus 108 v-twin, brzmią tak: „To chłodzone cieczą monstrum podnosi poprzeczkę dla amerykańskich motocykli, oferując 122 konie mechaniczne i 128 lb-ft momentu obrotowego. Jest to centralny element ich nowego motocykla Challenger”.
Powiedziano mi, że moment obrotowy jest naprawdę bardziej dokładny przy ocenie silnika motocyklowego. Dlaczego teraz poruszają temat KM?

Moc koni mechanicznych była omawiana w komunikatach promocyjnych od zawsze przez firmy motocyklowe. Tylko nie Harley. Zastanawiam się dlaczego...

Save
#61 ·
Silniki Harley ssą pod względem mocy i mówią tylko o momencie obrotowym. Kilka powodów: nie mają żadnych liczb dla mocy, z których ktokolwiek byłby dumny, więc mają liczby, których nie można bezpośrednio porównać z większością konkurentów. Po drugie, brzmi to potężnie w porównaniu z innymi silnikami, jeśli widzisz liczby momentu obrotowego dla crotch rocket, możesz być zadowolony ze swojego motocykla, który wytwarza więcej momentu obrotowego.

Harley ma motocykle o niskiej mocy, ponieważ chcą skupić się na wrażeniach. Chłodzone cieczą silniki o wyższych obrotach, które produkują KTM i Ducati, nie brzmią jak Harley. Jeśli chcesz ten dźwięk, musisz obniżyć moc tak bardzo, jak to możliwe, aby lepiej słyszeć zapłon poszczególnych cylindrów.

Cytat Caroll Shelby odnosi się do pola pod krzywą. Jeśli masz pojazd z bardzo szczytową mocą w porównaniu z pojazdem z dobrym momentem obrotowym (a tym samym mocą) w całym zakresie obrotów, szerszy zakres mocy wygra wyścig. Inny sposób, aby na to spojrzeć, jeśli masz silnik wytwarzający 100 stóp-funtów przy 1500 obr./min, a ja mam silnik wytwarzający te same 100 stóp-funtów przy 5000 obr./min, wygram, ponieważ mogę wykonać więcej pracy.

Pamiętaj, że moc to liczba obliczona na podstawie momentu obrotowego i obrotów.

Moc = moment obrotowy X obroty
5252​
To jest powód, dla którego patrząc na wykres z hamowni, gdzie moc i moment obrotowy znajdują się na tym samym wykresie i używane są standardowe jednostki angielskie, moment obrotowy i moc zawsze przecinają się przy znaku 5252.

#62 ·
Silniki Harley ssą jeśli chodzi o moc i mówią tylko o momencie obrotowym. Kilka powodów, nie mają żadnych liczb dla mocy, z których ktokolwiek byłby dumny, więc mają liczby, których nie można bezpośrednio porównać z większością konkurentów. Po drugie, brzmi to potężnie w porównaniu do innych silników, jeśli widzisz liczby momentu obrotowego dla rakiety krocza, możesz być zadowolony ze swojego motocykla, że ​​ma większy moment obrotowy.

Harley ma motocykle o niskiej mocy, ponieważ chcą skupić się na wrażeniach. Chłodzone cieczą silniki o wyższych obrotach, które produkują KTM i Ducati, nie brzmią jak Harley. Jeśli chcesz ten dźwięk, musisz obniżyć moc tak nisko, jak to możliwe, aby lepiej słyszeć zapłon poszczególnych cylindrów.

Cytat Caroll Shelby odnosi się do obszaru pod krzywą. Jeśli masz pojazd z bardzo szczytową mocą w porównaniu do pojazdu z dobrym momentem obrotowym (a tym samym mocą) w całym zakresie obrotów, szersze pasmo mocy wygra wyścig. Inny sposób patrzenia na to, jeśli masz silnik wytwarzający 100 stóp-funtów przy 1500 obr./min, a ja mam silnik wytwarzający te same 100 stóp-funtów przy 5000 obr./min, wygram, ponieważ mogę wykonać więcej pracy.

Pamiętaj, że moc to obliczona liczba oparta na momencie obrotowym i obrotach.

Moc = moment obrotowy X obroty
5252​
To jest powód, dla którego patrząc na wykres z hamowni, gdzie moc i moment obrotowy znajdują się na tym samym wykresie i używane są standardowe jednostki angielskie, moment obrotowy i moc zawsze przecinają się przy znaku 5252.
Silniki Pushrod z Indian podążają za tą samą formułą, którą cytujesz dla Harley'a. 107 ma więcej KM niż TS111, a także 114. Indian również nie publikuje liczb KM dla swoich silników pushrod, hmmm, zastanawiam się dlaczego? Chciałbym zobaczyć wyniki z hamowni dla fabrycznego TS 116.

You have insufficient privileges to reply here.