Indian Motorcycle Forum banner

Canbus elektryczny?

9.3K views 15 replies 11 participants last post by  Wharf Rat  
#1 ·
Czy wszyscy Hindusi używają systemu canbus, czy też niektórzy mają konwencjonalną elektrykę?

#11 ·
Wyciągam to z powrotem, zamiast tworzyć nowy wątek, ponieważ jest to w pewnym sensie powiązane... Czy ktoś przeprowadzał sniffing magistrali CAN w motocyklach Indian lub natknął się na odniesienia do ramek danych?

Save
#12 ·
Być może jacyś znający się na rzeczy elektryczni zapaleńcy mogą udzielić wskazówek, jak dodać światła przeciwmgielne bez wysadzania systemu. Zawsze dodawałem światła z przodu i z tyłu dla zwiększenia widoczności, ale nigdy nie miałem do czynienia z systemem CANBUS, więc wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana.

#14 ·
Być może jacyś znający się na rzeczy elektryczni maniacy mogą udzielić wskazówek, jak dodać światła przeciwmgielne bez wysadzania systemu. Zawsze dodawałem światła z przodu i z tyłu dla widoczności, ale nigdy nie musiałem mieć do czynienia z systemem CANBUS, więc wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana.
Z tyłu przyjrzyj się dokładnie gotowym pakietom, takim jak Custom Dynamics. Są typu plug and play. Żadnych problemów.
Nie mogę się wypowiedzieć na temat świateł przeciwmgielnych, mój RM ma już światła do jazdy. :)

Save
#13 ·
CANbus nie ma nic wspólnego ze światłami. To protokół komunikacyjny dla kontrolerów, aby rozmawiać ze sobą. Dopóki nie przetniesz przewodów CAN, twoja magistrala CAN będzie w porządku. Kontrolery są uzupełnieniami, które mają możliwości wykrywania błędów i mogą wyświetlać kody błędów na magistrali CAN, jeśli wykryją zmiany w swoich limitach wejścia/wyjścia.

#15 ·
Dzięki za odpowiedzi, chłopaki. Tylko dla jasności, zanim coś zepsuję, co będzie kosztowało zbyt dużo naprawy, bezpieczniej jest użyć pakietu Custom Dynamics (przyglądałem się im), niż włączać się do istniejących linii energetycznych? W nowym Chief tylne światła zawierają funkcje świateł pozycyjnych/hamowania/kierunkowskazów. Chciałbym dodać małe czerwone światło, które będzie migać kilka razy po naciśnięciu hamulców, ale nie chcę wpływać na standardowe funkcje tylnych świateł. Jeśli dodam to dodatkowe tylne światło, ale Posi-tap w zasilanie światła hamowania, czy zostanie wtedy wyświetlony kod błędu i światła hamowania nie będą działać poprawnie? Czy to prawda, czy się mylę?

#16 ·
Dzięki za odpowiedzi, chłopaki.

Żeby było jasne, zanim coś zepsuję, co będzie za dużo kosztować naprawę, czy bezpieczniej jest użyć pakietu Custom Dynamics (przyglądałem się im) niż wpiąć się w istniejące linie energetyczne?

W nowym Chief światła tylne zawierają funkcje świateł pozycyjnych/hamowania/kierunkowskazów w światłach tylnych. Chciałbym dodać małe czerwone światło, które będzie migać kilka razy po naciśnięciu hamulców, ale nie chcę wpływać na standardowe funkcje świateł tylnych. Jeśli dodam to dodatkowe tylne światło, ale Posi-tap w zasilanie światła hamowania, czy zostanie wtedy wyrzucony kod błędu i światła hamowania nie będą działać poprawnie? Czy to prawda, czy się mylę?
Kup jednostkę Triple Play od Custom Dynamics.

• Like
Reactions: PeacePipe
Save
You have insufficient privileges to reply here.