Cześć wszystkim, Scout Bobber używa 15W 60 i mam problem ze znalezieniem go gdziekolwiek poza dealerem, czy ktoś jeszcze ma ten sam problem?
Dan, do jakiego linku się odnosisz i gdzie mogę go znaleźć?Sprawdź mój link. Z kontem Preferred Customer Amsoil kosztuje mniej więcej tyle samo, co indyjski olej. Wyślę Ci podkładki zgniatające.
Zapraszam do kontaktu przez moją stronę, jeśli masz jakieś pytania.
LOL To wcale nieprawda. Typowe kłamstwa dealerów.Spędziłem dużo czasu rozmawiając z moim przedstawicielem Schaeffera i zasadniczo powiedział mi, że Indian/Polaris i wielu innych producentów używa dziwnej lepkości, takiej jak 15-60 w swoich produktach, aby zasadniczo zmusić cię do kupowania ich oleju.
Amsoil dostarczy olej i filtr do domu za mniej więcej tę samą cenę co indyjski olej. Zamów u mnie, a wyślę Ci pocztą dwie nowe podkładki zgniatające.Z mojego doświadczenia wynika, że koszty są takie same, jeśli weźmie się pod uwagę, że indyjski zestaw olejowy ma tę wygodę, że ma nowe uszczelki i filtr..
Zanim zebrałem lub pojechałem do wszystkich miejsc i/lub zdobyłem wszystkie części, to jest remis...
Więc po prostu zamawiam zestaw online, wszystko w jednym...
Ach, widzę, że ktoś skierował cię do Amsoil. Jeśli sprawdzisz testy smarowania/oleju, możesz stwierdzić, że Amsoil przewyższa wszystkie inne oleje na rynku. Przez lata ścigałem się wtryskiwanymi dragsterami alkoholowymi i używałem Amsoil we wszystkich moich zabawkach z tłokami. Po 3 latach jazdy w National Index mój silnik Chevy 462 CI nie wykazywał żadnych oznak zużycia. Mój Indian Road Master z 2017 roku, z zestawem 116 Big For, widzi tylko AmsoilHej wszystkim, więc scout bobber używa 15w 60 i mam problem ze znalezieniem go gdziekolwiek poza dealerem, czy ktoś jeszcze ma ten sam problem
Tak. To właśnie podejrzewałem. Jestem pewien, że każdy dobry syntetyk zadziała. Nawet HD syntetyczny.Aha, widzę, że ktoś skierował cię do Amsoil. Jeśli sprawdzisz testy smarowania/oleju, możesz stwierdzić, że Amsoil przewyższa wszystkie inne oleje na rynku. Przez lata ścigałem się w dragsterach z wtryskiem alkoholu i używałem Amsoil we wszystkich moich zabawkach z napędem tłokowym. Po 3 latach jazdy w National Index mój silnik Chevy 462 CI nie wykazywał absolutnie żadnych oznak zużycia. Mój Indian Road Master z 2017 roku, z zestawem 116 Big For Kit, widzi tylko Amsoil 20W-40 Synthetic V-Twin Motorcycle Oil.
Masz rację. Indian 15w-60 jest w pełni syntetyczny, 20w-40 jest półsyntetyczny. Amsoil nie sprzedaje "zestawu" dla Indian (pomimo moich próśb, aby to zrobili), po prostu zamawiasz olej i filtr. Amsoil nie dostarcza podkładek zgniatających jak zestaw Indian. Dostarczam podkładki zgniatające dla moich klientów.Czuję się, jakbym czytał tutaj reklamę amsoil. Lol. Zestaw oleju Indian twierdzi również, że jest w 100% olejem syntetycznym, a nie mieszanką, jak sądzę. Oto zrzut ekranu z ich strony internetowej dotyczący ich zestawu oleju. Czy olej amsoil jest również dostarczany z filtrem?
W twoim przypadku również wybrałbym Motul.. W moim przypadku Amsoil jest preferowanym wyborem..Dostęp do indyjskiej marki oleju w Wielkiej Brytanii jest bardzo ograniczony i bardzo drogi w porównaniu z głównymi markami olejów. Butelki o pojemności jednego kwarta (litra) kosztują 20 funtów za sztukę. To sprawia, że wymiana oleju kosztuje 80 funtów bez filtra i podkładek. ($105.73). Z drugiej strony Motul produkuje to coś... za 48 funtów za 4 litry ($63.44). View attachment 433694
Amsoil nie produkuje oleju dla Indian ani nikogo innego. Lubetech produkuje olej dla Indian i wielu innych producentów OEM. Ludzie wydają się błędnie myśleć, że Aimsoil wynalazł olej 15W60. Nie zrobili tego.Uważam, że Indian Motorcycle 15W-60 to w rzeczywistości Amsoil zapakowany w butelkę z etykietą Indian. Polaris nie produkuje własnego oleju. Wyszukaj w internecie. Jeśli się mylę, przepraszam, ale proszę dać mi znać, jeśli rozpowszechniłem fałszywe informacje.
Dziękuję za poprawkę.Amsoil nie produkuje oleju dla Indian ani nikogo innego. Lubetech produkuje olej dla Indian i wielu innych producentów OEM. Ludzie wydają się błędnie myśleć, że Aimsoil wynalazł olej 15W60. Nie wynaleźli.
Mówiąc o tym... Zostało mi tylko 100 ml po uzupełnieniu poziomu oleju kilkaset mil po ostatniej wymianie oleju i filtra.Używając zestawu Indian lub po pierwszej wymianie oleju, w butelce zostanie jeszcze trochę. Po następnej wymianie oleju będziesz miał więcej. O ile Twój Scout nie zużywa oleju, powinieneś gromadzić go z czasem. Zawsze powinieneś mieć coś w zapasie, wystarczająco dużo, aby uzupełnić w razie potrzeby. To znaczy, jeśli sam zmieniasz olej.
Ray - Czy możesz wyjaśnić, dlaczego wolisz go bardziej?KLOTZ ma swoje w pełni syntetyczne oleje m/c zarówno w 20-40, jak i 15-60. Obecnie mam 15-60 w moim TS111 i wolę go od olejów Amsoil, Redline, Silkolene i BelRay, których używałem. Przy następnej wymianie oleju użyję ich 20-40.
RACNRAY
Z olejem klotz zmiana biegów była o wiele lepsza, a jakość zmiany biegów nie pogorszyła się tak wcześnie jak w przypadku niektórych innych olejów.Ray - Czy możesz wyjaśnić, dlaczego wolisz to?
Dzięki - Joshua
Na początek miałem bardzo mało hałasu rozrządu, ale nie było różnicy z 15 W 60Czy 15w60 pomogło wyciszyć rozrząd w Twoim TS111 ?
Amazon ma zestaw do wymiany oleju dla Indian Scout 2015-2019, 4 kwarty i filtr, $69.99.Hej wszystkim, więc scout bobber używa 15w 60 i mam problem ze znalezieniem go gdziekolwiek poza dealerem, czy ktoś jeszcze ma ten sam problem
Czy 15w60 pomogło wyciszyć rozrząd w Twoim TS111?KLOTZ ma swoje w pełni syntetyczne oleje m/c zarówno w 20-40, jak i 15-60. Obecnie mam 15-60 w moim TS111 i wolę go od olejów Amsoil, Redline, Silkolene i BelRay, których używałem. Przy następnej wymianie oleju użyję ich 20-40.
RACNRAY