Czy to sobie wyobrażam ten trend w kierunku Indian?
Tak, to teraz wszędzie.Nie zauważyłem tego. Dostaję komentarze od motocyklistów Harley, jak dobrze wygląda mój motocykl. Chociaż w każdym zawodzie są dupki...
Jeżdżę często z moim siostrzeńcem. Zawsze dostaję miłe komentarze na temat mojego Scouta z 2018 roku, podczas gdy jego Dyna Super Glide z 2006 roku nie dostaje żadnych. Myślę, że to zabawne, ponieważ on jest "Panem Motocyklistą" lol.Dzień Ojca zbliża się za kilka tygodni.
Tego dnia pojedź do swojej ulubionej restauracji i po prostu usiądź na swoim motocyklu na parkingu na dziesięć minut, zanim wejdziesz do środka.
Założę się, że znajdziesz wielu ludzi (szczególnie starszych), którzy będą chcieli porozmawiać z tobą o twoim motocyklu.
Wielu z nich wspomni krewnego, który jeździł Indianem "dawno temu".
Mnie to często spotyka - zwłaszcza gdy jest ze mną mój brat (będzie jechał swoim RG). Ludzie lgną do Indian.
Czuję się trochę nieswojo, odpowiadając na pytania o mój, gdy nikt nie zauważa HD mojego brata.
Jak powiedział @Adam80, są dobrzy i niezbyt dobrzy ludzie jeżdżący na każdym modelu. Nie można ich wszystkich oceniać po nastawieniu kilku.
Tak, wyobrażasz sobie! Żyj i pozwól żyć!Czy ja sobie to wyobrażam ten trend w kierunku Hindusów?
Kilka lat temu zleciłem montaż zestawu 116 Big Bore w moim Springfield z 2016 roku, dealer Indian po trzech próbach nigdy nie mógł go dobrze uruchomić, ledwo nadawał się do jazdy, więc zabrałem go do niezależnego warsztatu w celu dostrojenia Dyno, uruchomił go świetnie, wciąż działa świetnie ze 108 tys. mil na liczniku. Ale kiedy skończył, zapytałem go, czy zamierza pracować nad Indianami, powiedział, że nie wie wystarczająco dużo o Indianach, aby pobierać pieniądze za pracę nad nimi, powiedziałem, pozwolę ci pracować nad moim za darmo! lol… Jest świetnym mechanikiem Harley i wspaniałym facetem!Miałem niezależny warsztat, który powiedział mi, że nie pracuje nad Indianami. Potrzebowałem tylko wymienić przednią oponę. To nie tak, że prosiłem o zmianę wałka rozrządu na etapie 2. smh.
Znam dealera Indian, który zarabia na serwisowaniu Harleyów, ponieważ najbliższy dealer HD nie pracuje nad HD, które mają więcej niż kilka lat! Szalone.Nie mam żadnych pretensji do kierowców Harleyów, ale widzę, że to pochodzi od korporacji. Żaden dealer Harleya w mojej okolicy nie pracuje nad niczym innym niż Harleye. Czy to konieczne?
Mieszkam w Oklahomie i jest różnie, niektórzy motocykliści HD nawet cię nie zauważą, ale zdecydowana większość, zwłaszcza ci, z którymi wchodziłem w interakcje, to dobrzy ludzie.Powiedziałbym, że tak, są tam. Ze wszystkich grup motocyklistów, z którymi się spotkałem, grupa HD (niektórzy, nie wszyscy) jest najbardziej arogancka. To tylko w moim małym świecie tutaj, w środkowej Minnesocie. Przyzwyczaiłem się do machania mijanym, chyba że oni to zainicjują, ponieważ wiele razy to tylko ja lol. To dziecinne zachowanie dla społeczności, która cieszy się wspólną miłością. Zawsze zatrzymywałem się i pytałem HD na poboczu drogi, czy potrzebują pomocy, tak jak każdego motocyklistę. To prawdopodobnie sprawia, że wyglądam na małego, pisząc to, ale to było moje osobiste doświadczenie. Moja rodzina to wszystko HD, nazywają moją jazdę palnikiem wagonu, więc nie jeżdżę z nimi za dużo, ponieważ robi się to stare. W każdym razie, to moja mała historia. Miałem też wielu facetów z HD, którzy machali.