Indian Motorcycle Forum banner

Zadufani motocykliści HD

5.4K views 29 replies 21 participants last post by  edward.mohr67  
#1 ·
Czy to sobie wyobrażam ten trend w kierunku Indian?

#3 · (Edited)
Dzień Ojca zbliża się za kilka tygodni. Tego dnia pojedź do swojej ulubionej restauracji i po prostu usiądź na swoim rowerze na parkingu na dziesięć minut, zanim wejdziesz do środka. Założę się, że znajdziesz wielu ludzi (zwłaszcza starszych), którzy będą chcieli porozmawiać z tobą o twoim rowerze. Wielu z nich wspomni krewnego, który jeździł Indianem "dawno temu". Często mi się to zdarza - zwłaszcza gdy jest ze mną mój brat (będzie jechał swoim RG). Ludzie lgną do Indian. Trochę krępuje mnie odpowiadanie na pytania o mój, gdy żaden człowiek nie zauważa HD mojego Brata.

#18 ·
Dzień Ojca zbliża się za kilka tygodni.
Tego dnia pojedź do swojej ulubionej restauracji i po prostu usiądź na swoim motocyklu na parkingu na dziesięć minut, zanim wejdziesz do środka.
Założę się, że znajdziesz wielu ludzi (szczególnie starszych), którzy będą chcieli porozmawiać z tobą o twoim motocyklu.
Wielu z nich wspomni krewnego, który jeździł Indianem "dawno temu".
Mnie to często spotyka - zwłaszcza gdy jest ze mną mój brat (będzie jechał swoim RG). Ludzie lgną do Indian.
Czuję się trochę nieswojo, odpowiadając na pytania o mój, gdy nikt nie zauważa HD mojego brata.

Jak powiedział @Adam80, są dobrzy i niezbyt dobrzy ludzie jeżdżący na każdym modelu. Nie można ich wszystkich oceniać po nastawieniu kilku.
Jeżdżę często z moim siostrzeńcem. Zawsze dostaję miłe komentarze na temat mojego Scouta z 2018 roku, podczas gdy jego Dyna Super Glide z 2006 roku nie dostaje żadnych. Myślę, że to zabawne, ponieważ on jest "Panem Motocyklistą" lol.

#4 ·
Polaris wypuszcza dobry produkt… i ludzie to zauważają… Kiedy szukałem motocykla na długie dystanse, patrzyłem na wszystko… ponieważ tak naprawdę nie chciałem Harley’a… Nie żeby coś z nimi było nie tak… Po prostu były wszędzie i chciałem czegoś innego… Natknąłem się na sprzedaż Vintage… Nie zdawałem sobie sprawy, że Indian wrócił do biznesu. Ale uwielbiałem klasyczny wygląd motocykla. Podobała mi się jazda… i kupiłem go… To był niezawodny motocykl…

Myślę, że ludzie mają różne powody, dla których kupują motocykl, jaki kupują… Jestem facetem ze starej szkoły chłodzonej powietrzem… ale testowałem Chally i Pursuit i to świetne motocykle… Scout (naprawdę lubię nowy 101), nowy Chief i (niestety wycofany) FTR to również fajne motocykle… Chcę też Roadmaster, ale prawdopodobnie '19, to pierwszy rok trybów jazdy i lubię owiewkę… i niestety to najlepsza wersja Ride Command… 😆… (Zamierzam dodać uchwyt do mojego Garmin XT)… tak naprawdę nie martwię się o RC… To reszta motocykla jest fajna…

#7 ·
W zeszłym tygodniu natknęliśmy się na naprawdę piękny dzień tutaj, na wybrzeżu, więc po prostu wyruszyłem, żeby nabić trochę mil i wchłonąć witaminę D. Po około 2 godzinach zjechałem na parking typu park and ride, żeby się czegoś napić, zjeść ciastko figowe lub dwa i zapalić. Około 5 minut później facet wysiadł z ciężarówki i podszedł, żeby mnie odwiedzić i wyjął telefon, żeby pokazać mi zdjęcia Indian Vintage, którą musiał oddać kilka lat temu z powodu problemów z kolanami. Świetnie się bawiliśmy, a kilka minut po naszym spotkaniu dołączyła do nas para, on na RG, a ona na fatboyu i we czwórkę wymienialiśmy się historiami z jazdy przez około 30 minut. Osobiście nigdy nie spotkałem się z 'nastawieniem' podczas postoju i w 100% zgadzam się z obserwacją @PeacePipe, że jeśli zaparkujesz i będziesz przesiadywać przy swoim motocyklu na postoju lub w restauracji, prawie na pewno ktoś podejdzie z komplementem lub historią o swoim dziadku i jego Indianinie.

#14 ·
Miałem niezależny warsztat, który powiedział mi, że nie pracuje nad Indianami. Potrzebowałem tylko wymienić przednią oponę. To nie tak, że prosiłem o zmianę wałka rozrządu na etapie 2. smh.
Kilka lat temu zleciłem montaż zestawu 116 Big Bore w moim Springfield z 2016 roku, dealer Indian po trzech próbach nigdy nie mógł go dobrze uruchomić, ledwo nadawał się do jazdy, więc zabrałem go do niezależnego warsztatu w celu dostrojenia Dyno, uruchomił go świetnie, wciąż działa świetnie ze 108 tys. mil na liczniku. Ale kiedy skończył, zapytałem go, czy zamierza pracować nad Indianami, powiedział, że nie wie wystarczająco dużo o Indianach, aby pobierać pieniądze za pracę nad nimi, powiedziałem, pozwolę ci pracować nad moim za darmo! lol… Jest świetnym mechanikiem Harley i wspaniałym facetem!

#9 ·
Są rozsądni ludzie i są hiper-lojalni wobec marek. Zignoruj tych drugich. Miałem mnóstwo zabawnych dyskusji na temat mojego Roadmastera - i ich motocykli - z motocyklistami Harley. I cokolwiek mówią, cokolwiek myślą, mogę na tym odjechać.

#11 ·
Kiedy zatrzymuję się na przystanku 46 Chief, wydaje się, że każdy, kto do mnie podchodzi, miał ojca/wujka/dziadka, który jeździł na starym Indianie, a potem słyszę tę historię. Nie mam nic przeciwko temu. Czuję się jak ambasador zabytkowych motocykli. Tylko raz usłyszałem od kogoś "to prawdziwy Indian", na co odpowiedziałem, że mój nowoczesny motocykl też jest prawdziwym Indianem. Kiedy jeżdżę na Pursuit, często słyszę "ładny motocykl", a od czasu do czasu ktoś, nawet kierowcy H-D, zadają pytania i mówią, że rozważają zmianę marki. Zawsze mówię im to samo. Przejedź się modelem H-D do wyboru, a następnie przejedź się odpowiednikiem Indian i wybierz ten, który najbardziej Cię zachwyca. Nigdy nie słyszałem żadnego negatywnego komentarza na temat Pursuit.

#16 ·
Nie mam żadnego nastawienia od motocyklistów Harley, ale widzę, że to pochodzi od korporacji. Żaden dealer Harley w mojej okolicy nie będzie pracował nad niczym innym niż Harleye. Czy to konieczne?

#19 ·
Nie mam żadnych pretensji do kierowców Harleyów, ale widzę, że to pochodzi od korporacji. Żaden dealer Harleya w mojej okolicy nie pracuje nad niczym innym niż Harleye. Czy to konieczne?
Znam dealera Indian, który zarabia na serwisowaniu Harleyów, ponieważ najbliższy dealer HD nie pracuje nad HD, które mają więcej niż kilka lat! Szalone.

#17 ·
Właśnie ukończyłem 2-dniową podróż na ponad 1900 mil z moim Springfield. Prawie na każdym postoju ktoś komentował mój dobrze wyglądający motocykl, podczas gdy wszelkie HD w najbliższej okolicy były ignorowane. Na jednym z postojów w Worthington, Minnesota, troje małych dzieci zrobiło sobie zdjęcia siedząc na moim motocyklu. Przez cały czas obserwowała to grupa ekstremalnych kierowców HD z kierownicami typu ape hanger. W okolicach Omaha i Fremont w Nebrasce jest mnóstwo snobów HD na drodze. Moim zdaniem są po prostu zazdrośni i nie chcą się do tego przyznać.

Teraz, aby wyczyścić wspomniany Springfield, to bałagan martwych owadów i brudu z drogi.

#20 ·
Powiedziałbym, że tak, są tam. Ze wszystkich grup motocyklistów, z którymi się spotkałem, grupa HD (niektórzy, nie wszyscy) jest najbardziej arogancka. To tylko w moim małym świecie tutaj w środkowej Minnesocie. Przyzwyczaiłem się do tego, że macham przejeżdżając obok, chyba że to oni zainicjują, ponieważ wiele razy to tylko ja lol. To dziecinne zachowanie dla społeczności, która cieszy się wspólną miłością. Zawsze zatrzymywałem się i pytałem HD na poboczu drogi, czy potrzebują pomocy, tak jak każdego motocyklistę. To prawdopodobnie sprawia, że wyglądam na małego pisząc to, ale to było moje osobiste doświadczenie. Moja rodzina to wszystko HD, nazywają moją jazdę palnikiem wozu, więc nie jeżdżę z nimi za dużo, bo to się starzeje. W każdym razie, to moja mała historia. Miałem też wielu facetów z HD, którzy machali.

#24 ·
Powiedziałbym, że tak, są tam. Ze wszystkich grup motocyklistów, z którymi się spotkałem, grupa HD (niektórzy, nie wszyscy) jest najbardziej arogancka. To tylko w moim małym świecie tutaj, w środkowej Minnesocie. Przyzwyczaiłem się do machania mijanym, chyba że oni to zainicjują, ponieważ wiele razy to tylko ja lol. To dziecinne zachowanie dla społeczności, która cieszy się wspólną miłością. Zawsze zatrzymywałem się i pytałem HD na poboczu drogi, czy potrzebują pomocy, tak jak każdego motocyklistę. To prawdopodobnie sprawia, że wyglądam na małego, pisząc to, ale to było moje osobiste doświadczenie. Moja rodzina to wszystko HD, nazywają moją jazdę palnikiem wagonu, więc nie jeżdżę z nimi za dużo, ponieważ robi się to stare. W każdym razie, to moja mała historia. Miałem też wielu facetów z HD, którzy machali.
Mieszkam w Oklahomie i jest różnie, niektórzy motocykliści HD nawet cię nie zauważą, ale zdecydowana większość, zwłaszcza ci, z którymi wchodziłem w interakcje, to dobrzy ludzie.

#23 ·
Ten obszar Tennessee to centrum HD. Jest wielu facetów, którzy myślą, że posiadanie Harley'a oznacza, że ​​osiągnąłeś szczyt. Wiem, bo sam nim byłem. Po jeździe Indianem odkryłem, że to dla mnie nie do końca prawda. Wymieniliśmy wszystkie Harleye i teraz mamy Indiany. Zwracają na siebie znacznie więcej pozytywnej uwagi niż Harleye. Miałem jednego przyjaciela, który zmęczył się tym, że jego Harley nie był rozpoznawany, więc przeszedł na Indian. Teraz zauważył. 🤣

Save
#29 ·
Jestem nowym, początkującym indyjskim kierowcą/kupującym. Mój wybór padł na Roadmaster Dark Horse. Czy to był mój pierwszy wybór do kupienia czy Anti HD. Nie! Jestem byłym zawodnikiem/pracownikiem Yamahy, więc dostaję od nich świetne oferty jako lojalista marki. Nasz ostatni duży motocykl to Star Stratoliner z 2008 roku. Ale nawet wtedy Yamaha nie była moim pierwszym wyborem. Podobało mi się i chciałem BMW, co jest wieloletnim romansem z lat 90., ponieważ kiedyś przejechałem R90 klienta około 200 mil i mogę powiedzieć, że uwielbiałem każdą minutę, którą na nim spędziłem. Jestem teraz starszy i dostaję to, czego chcę. Przez lata pracy w branży jeździłem kilkoma HD, a nawet sprzedałem kilka członkom rodziny. Na początku tego roku jechaliśmy 23 Ultra Limited z kilkoma przyjaciółmi. Po tej przejażdżce moja żona zdecydowała, że czas kupić kolejny motocykl, ponieważ dzieci wyjechały. Chciała HD Ultra jak wielu naszych przyjaciół, a ja chciałem BMW. Po obejrzeniu HD poszliśmy do dealera BMW (również dealera Indian), aby zrobić zakupy. Moja żona i ja patrzyliśmy i uwielbialiśmy Indian, potem przyszedł typ do zdobycia, chciałem Pursuit, jej podobał się kolor Roadmaster Dark Horse. Potem kupiliśmy go, nawet na nim nie jeżdżąc. Mogę wam powiedzieć, że to niesamowicie płynna jazda. Plus mój lekarz zobaczył mnie na nim i powiedział, że dobrze wygląda LOL.

Czy Indian jest lepszy niż HD. Płynność i oddawanie mocy tak, hamowanie jest o wiele lepsze. Mój kumpel z Road Glide zabrał go na małą przejażdżkę i mówi, że planuje kupić jeden. Śmieszne było to, że mój kumpel powiedział, że jego przyjaciel nigdy nie poprosi go o jazdę, jeśli dostanie Indian.

#30 ·
Właśnie wróciłem z rajdu w Alabamie i byłem mile zaskoczony, że było tam sporo motocyklistów HD, którzy żałowali, że nie kupili Indian (oczywiście byłem tam jedynym motocyklistą Indian). Mój oryginalny post był przypadkiem tego, który prawdopodobnie nie mógł znieść samego siebie. Przyjmuję komplement i na tym poprzestanę.

You have insufficient privileges to reply here.