Indian Motorcycle Forum banner
61 - 80 of 86 Posts
Przepraszam, ale dla mnie jest brzydki w porównaniu do niektórych innych zestawów Trike dla Indian.

Bardziej podoba mi się wygląd zestawu Moto Trike, ale każdemu według gustu.

Nadal jeżdżę na 2 kołach, mając 68 lat.

Image

>---------> >---------> >--------->

Żyj wolno - Jeźdź ciężko - Umieraj dobrze
Fajnie!

Też lubię tę wersję CSC.

2016 Indian Chieftain with California Side Car Trike Kit - YouTube

Ale ja jestem raczej typem "zwykłego brązowego opakowania". ;)

• Like
Reactions: Michael D
Save
Rozważam możliwość kupna jednego, ale najpierw muszę sprzedać mojego Forda z 29 roku.
Miałem 04 topless Vette, kiedy dostałem swój... Czułem i nadal czuję, że to dwa różne zwierzęta, których nie można ze sobą porównywać. Ale... w zeszłym roku... pozbyłem się Vette. Uwielbiam SS

Save
Dlaczego ktokolwiek miałby kupować Slingshota, skoro za 26 tysięcy można mieć jeden z nich? To tak jak trójkołowiec z otwartym siedzeniem... ale z jednym kołem więcej i o wiele większą liczbą funkcji, za mniejsze pieniądze.
View attachment 275665
Zwykłem pytać: "Dlaczego ludzie kupują Goldwingi, skoro mogą zaoszczędzić pieniądze na Hondzie Civic?" Teraz wydaje się, że wszyscy jeżdżą na pływających barkach, yyy... to znaczy, na baggerach... Ja też. Starzenie się może być zabawne.

Save
Przepraszam, ale dla mnie jest brzydki w porównaniu do niektórych innych zestawów Trike dla Indian.

Bardziej podoba mi się wygląd zestawu Moto Trike, ale każdemu według gustu.

Nadal jeżdżę na 2 kołach, mając 68 lat.

Image

>---------> >---------> >--------->

Żyj wolny - Jedź ciężko - Umieraj dobrze
To jest problem, niektórzy z was oceniają tylko po wyglądzie. Oczywiście musisz polubić wygląd, zanim możesz być zainteresowany posiadaniem jednego. Ale jeśli na nim jeździsz (motocykl trike), przekonasz się, że nie ma na czym jeździć. Po jeździe moim trike'iem Goldwing nigdy więcej nie chciałbym mieć takiego. Uważałem, że jazda nimi jest nudna. Równie dobrze mogą być wyposażone w autopilota, abyś mógł zdrzemnąć się w drodze do celu.

W tym problem, niektórzy z was oceniają tylko po wyglądzie. Oczywiście musisz polubić wygląd, zanim zainteresujesz się posiadaniem jednego. Ale jeśli jeździsz na nim (trójkołowiec motocyklowy), przekonasz się, że nie ma w nim wiele do jazdy. Po jeździe moim trójkołowcem Goldwing nigdy nie posiadałbym innego. Uważałem, że jazda nimi jest nudna. Równie dobrze mogą być wyposażone w autopilota, abyś mógł zdrzemnąć się w drodze do celu.
A niektórzy z nas, w odległej przyszłości, mogą potrzebować tej opcji. ;) :D

Save
Zwykłem pytać: "Dlaczego ludzie kupują Goldwingi, skoro mogą zaoszczędzić pieniądze na Hondzie Civic?" Teraz wydaje się, że wszyscy jeżdżą na pływających barkach, yyy... to znaczy, baggerach... Ja też. Starzenie się może być zabawne.
Cofam się, wracam do prostszych(?), tańszych i bardziej sportowych motocykli. Mój Indian Vintage to ostatni motocykl w stylu cruisera, jaki kiedykolwiek będę posiadał, a kiedy uda mi się go sprzedać, to koniec z czymkolwiek, co choćby w najmniejszym stopniu go przypomina.

Mam 66 lat.

Obecna jednostka produkcyjna jest zaprojektowana tak, aby pasowała do wszystkich modeli z linii Touring Harley-Davidson, w tym Road King, Road Glide, Street Glide i Electra Glide. Jesteśmy teraz również wyposażeni w obsługę wybranych Softails, Dynas i V-Rodów, takich jak Heritage Softail Classic, Softail Deluxe, Fat Boy i Super Glide. Nie możemy jeszcze konwertować Tri Glide ani Spyder! :)

Ponadto TMW może teraz konwertować Hondę Gold Wing GL1800 i F6B.

Save
Pojazd, którego szukam, nie jest produkowany, ale może pasować do Polaris, a jeśli nie, to do Indian. Jeździłem dużo na quadach, zanim zainteresowałem się motocyklami adventure. Naprawdę mi się podobały jako sposób na zobaczenie i doświadczenie backcountry - obszarów, w które zapuszcza się niewielu ludzi. Ale są ograniczone - trzeba je przetransportować na parking, rozładować, a następnie wrócić w to samo miejsce pod koniec dnia. Wymagało to co najmniej przyczepy, a jeśli nie, to pickupa jako transportera. Zdecydowanie wolę elastyczność i osiągi motocykla Adventure (większy dual sport). Legalny na autostradach wszędzie, znacznie więcej mocy niż większość quadów, znacznie dłuższa żywotność. Ale i one mają swoje ograniczenia. Wiele trudniejszych miejsc, które są w zasięgu kierowcy quada o skromnych umiejętnościach, stanowią poważne wyzwanie lub niemożliwość na motocyklu. Quady są sprawne w błocie. I co ważniejsze, są sprawne w śniegu.

Chcę zobaczyć "Adventure Reverse Trike". 2 koła przednie/1 tylne. Długi skok zawieszenia. Wybieralny napęd 3WD. Duży prześwit. Osiągi na autostradzie. Coś, czym można jeździć z domu do początku szlaku lub przejechać setki mil podczas tygodniowej lub dłuższej wyprawy kempingowej (co robimy w backcountry przez większość lat). Coś, co może przedrzeć się przez błoto lub głębokie przejście przez wodę bez przewracania się. A dla tych z nas na północy - coś, czym można jeździć zimą, gdy jest śnieg i lód, aby przedłużyć sezon jazdy. I w przeciwieństwie do większości produktów Polaris ATV, coś, co nie waży pół tony lub więcej - zbliżyć się do wagi motocykla ADV.

Save
Morgan to niesamowicie wyglądająca maszyna. Zaintrygowało mnie kilku malkontentów, którzy rozsądnie twierdzą, że producenci motocykli być może kopią sobie grób, goniąc za rynkiem, który jest coraz starszy i słabszy, projektując motocykle z funkcjami, które kompensują zmienność starości. Logiczny wniosek jest taki, że biznes upadnie, gdy wentylatory dla tej populacji zostaną w końcu wyłączone. Nie można sprzedawać umarłym, a umarli nie mogą jeździć.

Albo tak myślałem.

Tak dla zabawy, wygooglowałem „motocykle z trumnami”. Wow. Wygląda na to, że śmierć nie jest końcem Jazdy.

i, uwaga, może to nie być odpowiednie dla wszystkich środowisk oglądania:

Więc sprowadźmy trzy koła. Już teraz widać, dokąd to może zmierzać w niezbyt odległej przyszłości z autonomiczną jazdą AI, która może krążyć na zawsze, o ile znajdzie stację automatycznego ładowania i utyka do serwisu w przypadku problemu. Umarli mogą jeździć na zawsze. Z dobrym funduszem inwestycyjnym mogą nawet być w stanie za to zapłacić.

.... 3 Wheeler
Ma silnik S&S z przodu i w większości stanów podlega tej samej klasyfikacji pojazdów co Polaris Slingshot. Kiedy przyglądałem się tej naprawdę fajnej maszynie, nie mogłem się powstrzymać od zastanawiania się, jak mogłaby wyglądać wersja Indian z pięknym silnikiem Thunderstroke 111. Wydaje się, że z łatwością może to być hit produkcyjny o niskiej objętości dla Polarisa, zwłaszcza biorąc pod uwagę ich sukces z Slingshotem oraz rozwijający się rynek i linię produktów z Indian. Morgan 3-wheelers są również drogie - około 45 000 $ za model podstawowy. Wyobrażam sobie, że Polaris mógłby wyprodukować coś znacznie ładniejszego w bardziej konkurencyjnej cenie... i byłaby to maszyna z klasą.
Aha, ale Morgan jest trochę jak Indian, ma własne dziedzictwo i to, dla większości właścicieli, jest w dużej mierze celem posiadania. Urodzony w 1909 roku w Malvern, Wielka Brytania.

Wygląda to obiecująco:
Mogliby je sprzedawać, gdyby je kiedykolwiek wyprodukowali... zwłaszcza jeśli utrzymaliby cenę na poziomie lub poniżej ceny, jaką płacisz za HD Freewheeler.

Save
Hej wszystkim - jestem zarejestrowany na tej stronie od dłuższego czasu, ale do tej pory nigdy nic nie pisałem. Zakochałem się w moim 2015 od momentu, gdy nim jechałem podczas jazdy demonstracyjnej i teraz mam na nim około 10 000 bezawaryjnych mil. Kocham wszystkie motocykle, ale bardzo lubię historię Indian i, tak jak niektórzy z was, miałem dość Harleya. Teraz myślę o przejściu na Roadmaster lub Cheiftain w najbliższej przyszłości, ponieważ moja dziewczyna wyraziła zainteresowanie jazdą z tyłu.

W weekend wziąłem udział w imprezie "Cars and Coffee" w Katie's Coffee Shop w Great Falls, VA. Zawsze interesująca grupa samochodów - klasyki, egzotyki i samochody z wyższej półki, z kilkoma całkiem niesamowitymi motocyklami, które również się pojawiają. Pewien dżentelmen wjechał Morganem 3 Wheeler i natychmiast przyciągnął tłum. Jeśli nie znasz tych małych rzeczy, oto link: 3 Wheeler
Ma silnik S&S z przodu i w większości stanów podlega tej samej klasyfikacji pojazdów co Polaris Slingshot. Kiedy patrzyłem na tę naprawdę fajną maszynę, nie mogłem się powstrzymać od zastanawiania się, jak mogłaby wyglądać wersja Indian z pięknym Thunderstroke 111. Wydaje się, że mógłby to być hit produkcyjny o niskiej objętości dla Polarisa, zwłaszcza biorąc pod uwagę ich sukces z Slingshotem i rozwijającym się rynkiem i linią produktów z Indian. Morgan 3 wheelers są również drogie - około 45 000 $ za model podstawowy. Wyobrażam sobie, że Polaris mógłby wyprodukować coś znacznie ładniejszego w bardziej konkurencyjnej cenie... i byłaby to elegancka maszyna.
Hej wszystkim - jestem zarejestrowany na tej stronie od dłuższego czasu, ale do tej pory nigdy nic nie pisałem. Zakochałem się w moim 2015 od momentu, gdy nim jechałem podczas jazdy demonstracyjnej i teraz mam na nim około 10 000 bezawaryjnych mil. Kocham wszystkie motocykle, ale bardzo lubię historię Indian i, tak jak niektórzy z was, miałem dość Harleya. Teraz myślę o przejściu na Roadmaster lub Cheiftain w najbliższej przyszłości, ponieważ moja dziewczyna wyraziła zainteresowanie jazdą z tyłu.

W weekend wziąłem udział w imprezie "Cars and Coffee" w Katie's Coffee Shop w Great Falls, VA. Zawsze interesująca grupa samochodów - klasyki, egzotyki i samochody z wyższej półki, z kilkoma całkiem niesamowitymi motocyklami, które również się pojawiają. Pewien dżentelmen wjechał Morganem 3 Wheeler i natychmiast przyciągnął tłum. Jeśli nie znasz tych małych rzeczy, oto link: 3 Wheeler
Ma silnik S&S z przodu i w większości stanów podlega tej samej klasyfikacji pojazdów co Polaris Slingshot. Kiedy patrzyłem na tę naprawdę fajną maszynę, nie mogłem się powstrzymać od zastanawiania się, jak mogłaby wyglądać wersja Indian z pięknym Thunderstroke 111. Wydaje się, że mógłby to być hit produkcyjny o niskiej objętości dla Polarisa, zwłaszcza biorąc pod uwagę ich sukces z Slingshotem i rozwijającym się rynkiem i linią produktów z Indian. Morgan 3 wheelers są również drogie - około 45 000 $ za model podstawowy. Wyobrażam sobie, że Polaris mógłby wyprodukować coś znacznie ładniejszego w bardziej konkurencyjnej cenie... i byłaby to elegancka maszyna.
Mam 2015 RM z zestawem trike California SideCar... uwielbiam to. I żadnych dziewczyn, jeżdżę z dużymi chłopakami na 2 kołach, ale 6 operacji kręgosłupa, żeby tak rzec, ograniczyło mój styl. Świetne zawieszenie i niesamowite prowadzenie. Zdmuchnąłem 3 2-kołowce na Blue Ridge. To trzyma się drogi jak 4 koła. 10 stóp długości z torem 96”.
Image

Mam RM z 2015 roku z zestawem trike California SideCar... uwielbiam to. I żadnych dziewczyn, jeżdżę z dużymi chłopakami na 2 kołach, ale 6 operacji kręgosłupa, delikatnie mówiąc, utrudniło mi styl. Świetne zawieszenie i niesamowite prowadzenie. Zdmuchnąłem 3 motocykle na Blue Ridge. To trzyma się drogi jak 4 koła. 10 stóp długości z torem 96 cali.
View attachment 592695
Tak, również tutaj konwersja CSC. Piękny design, jeździ i prowadzi się fantastycznie. Może dotrzymać kroku wszystkiemu w zakrętach, z wyjątkiem motocykla sportowego. Czasami muszę odpuścić w zakrętach z powodu wolniejszych motocykli przede mną! Nasz jest również z 2015 roku, przerobiony w 2017 roku.
592768

• Like
Reactions: Dogbreath
Save
Tak, również konwersja CSC. Piękny design, wspaniale się prowadzi i prowadzi. Może nadążać za wszystkim w zakrętach, z wyjątkiem motocykla sportowego. Czasami muszę odpuścić w zakrętach z powodu wolniejszych jednośladów przede mną! Nasz jest również z 2015 roku, przerobiony w 2017 roku. View attachment 592768
Super! Brzmi jakbyś jeździł tak jak ja. Mój mózg nie ma pojęcia, ile lat ma moje ciało. Czy masz w swoim zestawie Stage II performance?

Dobry punkt widzenia wszystkich (no cóż, głównie wszystkich). Ktokolwiek powiedział, że Slingshot wygląda podobnie do Tupperware, ma rację. Popieram Polaris za spróbowanie czegoś i stworzenie wirtualnie nowego rynku dla maszyny, której nigdy nie wyobrażałem sobie, że będzie się w ogóle sprzedawać. Po prostu uważam, że to wstyd, że muszą używać małego silnika GM, skoro mają tak piękny silnik w Thunderstroke 111. Osobiście podoba mi się stylizacja tego małego 3-kołowca Morgana, ale uważam, że jest szalenie drogi jak na to, czym jest. Byłby to bardzo mały rynek, jeśli w ogóle, dla Indian, aby robić te rzeczy. Mam nadzieję i modlę się, że czeka mnie wiele dobrych lat jazdy na motocyklu, ale kiedy dojdę do punktu, w którym nie będę mógł jeździć na dwóch kołach, wolałbym mieć pojazd w stylu Morgana lub Slingshota niż tradycyjny trójkołowiec lub Can-Am. Tak jak wszyscy doświadczamy na naszych Indianach, 3-kołowy Indian z pewnością wzbudziłby wiele zainteresowania, uśmiechów i byłby prawdziwym ulubieńcem tłumu. Chociaż byłoby to mrzonką, nie sądzę, żeby było to całkowicie niemożliwe. Z pewnością byłoby to bardziej pomysłowe niż Harley ze swoimi produktami - a nawet jeśli byłaby to ograniczona produkcja, jestem pewien, że stałyby się przedmiotem kolekcjonerskim, gdyby zostały zbudowane prawidłowo.

Czy ktoś ma pojęcie, ile Slingshotów Polaris faktycznie sprzedał do tej pory? Zgaduję, że muszą być rentowne, bo inaczej już by je wycofali.
Nie wiem, ale nie widzę sensu w procy. Do diabła, wolałbym mieć zajebisty gokart.

61 - 80 of 86 Posts
You have insufficient privileges to reply here.