Indian Motorcycle Forum banner

Restauracja 53 Indian Brave, reklamy, informacje i przemyślenia

11K views 82 replies 10 participants last post by  indian4dirt  
#1 ·
Więc na początku kwietnia tego roku szukałem kolejnego starego motocykla (właściwie codzienność)... Natknąłem się na tego Brave kilka godzin na południe ode mnie.
Image
Image
Oto on... czeka na załadunek. Nie jeżdżący (ale nie zablokowany), czysty tytuł, w większości kompletny (z wyjątkiem osłony łańcucha) i w większości oryginalny (z wyjątkiem obciętego przedniego błotnika).

#7 ·
Z jakiegoś powodu nie mogę załadować wideo....ale ODPALIŁ!! Wcisnąłem sprzęgło, nacisnąłem na zmianę biegów...dostałem małe stuknięcie,...puściłem sprzęgło...powoli...i pojechałem!!.. Miałem go w domu nieco ponad tydzień i robiłem okrążenia po podjeździe!!... Jeździłem nim przez około 5 minut...gdy opony się rozpadły!!! Rzucałem kawałki bieżnika...Wciągnąłem go do garażu i zacząłem rozbierać...

#69 ·
Z jakiegoś powodu nie mogę załadować filmu... ale ODPALIŁ!! Wcisnąłem sprzęgło, wcisnąłem bieg... dostałem małe stuknięcie,... puściłem sprzęgło... powoli... i pojechałem!!..
Miałem go w domu nieco ponad tydzień i robiłem okrążenia po podjeździe!!...
Jeździłem nim przez około 5 minut... aż opony się rozpadły!!! Wyrzucając kawałki bieżnika... Wciągnąłem go do garażu i zacząłem rozbierać...
Z filmami... Wierzę, że musisz je przesłać na YouTube, a następnie udostępnić tutaj link...

#18 ·
Dzięki Crazyhorse,...zaraz przejdę do Twojego oryginalnego pytania....próbuję tylko omówić to wszystko po kolei.
Zatem, ...następny rozdział,
Mam kopię zarówno instrukcji serwisowej, jak i listy części...ta druga zawiera informacje o motocyklach z wahaczem.
Zawiera zarówno numery części Indian, jak i oryginalnego producenta, jeśli dotyczy....Sprawdziłem w Baxter Cycle w Marne, IA..(uwaga na marginesie:...jeśli nigdy tam nie byłeś. Gorąco polecam)! Ich salon motocykli zabytkowych jest lepszy niż niektóre muzea!

Mieli n.o.s. punkty i cond. Shazam!

#20 ·
Tylko jeden MAŁY problem...to NIE jest to, co faktycznie jest na rowerze...najwyraźniej instrukcja jest błędna.
To są Lucas, ale nie mam pojęcia, jaki numer części...czy ktoś jeszcze to rozgryzł?
Wymieniłem pętlę styków...użyłem Enfield Bullet 500...pasuje z niewielką modyfikacją. Włożyłem nowy styk po stronie nieruchomej.

#22 ·
Minęło około miesiąca, odkąd kupiłem to w tym momencie historii... I szukałem i szukałem wiarygodnych informacji o kolorach farb i jak powinno być pomalowane... dużo zdjęć w sieci... niektóre z ramami pomalowanymi w tym samym kolorze co blachy itp., itd... Ale, tam w instrukcji serwisowej jest napisane: czarna rama i reflektor, błotniki, zbiornik, osłona łańcucha i skrzynka narzędziowa w kolorze czarnym, indyjskiej czerwieni, żółtym, zielonym lub królewskim niebieskim. Naprawdę nie mogłem znaleźć oryginalnego lakieru na tym motocyklu. Ktoś zdarł i pomalował na szaro-zielony... w stylu wojskowym... Więc po wielu dyskusjach... i kilkakrotnej zmianie zdania...

#24 ·
Tak, 4-5 lat temu odebrałem oryginalną instrukcję obsługi Brave, ponieważ wydawało mi się, że wiele części w Brave jest takich samych jak w moim 249 Scout, co ma sens. Czy dostałeś kalkomanie do czołgu od Australijczyków? Moje dotarły w zeszłym tygodniu.

#26 ·
Tak,...nie są najlepszej jakości i są nieco większe niż oryginały.
Kilka pytań: Czy masz Arrow? (Myślałem, że błotniki wyglądają bardzo podobnie) używałeś tego samego wzoru?
Czy nie masz kompletnego roweru? Czego Ci brakuje?

You have insufficient privileges to reply here.